Are 19 ani şi este cel mai tânăr DJ din Moldova!

Are 19 ani şi este cel mai tânăr DJ din Moldova!

Vrea să creeze o şcoală muzicală, cu studiouri şi utilaje performante

Andrei Raţă are 19 ani, este cel mai tânăr DJ şi producător din Republica Moldova şi vine din raionul Călăraşi, iar numele său de scenă este DJ Andrew Rayel. La 13 ani a început să mixeze şi să compună muzică. Piesele sale sunt incluse în compilaţia celui mai renumit DJ din lume – Armin Van Buuren.

Încă din copilărie, părinţii lui Andrei au observat atracţia sa spre muzică şi au hotărât să-l înscrie la o şcoală muzicală. „Am înţeles că pentru mine muzica reprezintă mai mult decât un hobby – este modul prin care îmi exprim ideile şi emoţiile”, ne-a declarat tânărul DJ.
Marele său succes îl constituie evoluarea la cea mai mare petrecere a acestei veri, „White Night 2”, care a avut loc la Chişinău. Atmosfera a fost incendiară, iar tânărul a simţit că publicul apreciază munca sa.

Primul critic a fost fratele său


De mici copii, Andrei şi fratele său, Pavel, erau pasionaţi de muzică, mai ales de cea electronică. Pavel a fost primul său ascultător şi primul său critic. El identifica imediat neajunsurile şi detaliile ce necesitau a fi prelucrate. „Mai mulţi ani la rând am experimentat şi am căutat sunetul pe care mi-l doream, compunând multe piese. După ce am găsit sunetul şi armonia perfectă, am hotărât să lansez şi o primă piesă, „Aether”. Ea a fost inclusă în compilaţia celui mai bun DJ din lume, Armin van Buuren, „A State of Trance 2011”. Piesa a obţinut titlul de „ The Tune of The Week” şi a fost preluată de o mulţime de DJ din lumea întreagă. „Aether” este piesa care a dat start carierei mele muzicale”, ne mai spune DJ Andrew.

Va colabora cu o vocalistă din America

Tânărul consideră că fiecare om şi-ar dori să locuiască acolo unde sunt condiţii mai bune şi unde se poate dezvolta în domeniul pe care îl practică. Totuşi, crede că „nicăieri în lume nu e mai bine ca acasă, alături de părinţi şi prieteni”.
În curând, DJ Andrew Rayel va evolua şi peste hotare. „Sper ca publicul să mă primească cu braţele deschise. Voi lansa un şir de track-uri, pentru care voi colabora cu o minunată vocalistă din New York”, declară tânărul.*
Doina POPOV