MBeyeline – rebela vestului sălbatic

MBeyeline – rebela vestului sălbatic

Tânără, frumoasă, are o voce răsunătoare și o muzicalitate pe care nu poți o uiți prea ușor. E vorba de Mariana Berdianu, alias MBeyeline, o moldoveancă cu nume american, care abordează un stil de muzică rar, aproape neîntânit în showbizz-ul mioritic.

Ar putea fi lăudată mult și bine pentru , deși abia a atins majoratul, filozofia și experiența ei de viață e aproape formată și e una de invidiat. A participat la mai multe concursuri, printre care și preselecția Eurovision Moldova 2010. A fost jurizată la International Songwriting Competition de Rihanna, Timbaland și alți interpreți cu nume deja cunoscute. Fiind premiată cuHonorable Mentionși clasată în Top 60 al celor mai buni artiști independenti din lume ai genului pe care îl abordează, MBeyeline e hotărâtă arate lumii întregi poate impresiona foarte simpluprin felul ei de a fi. propun o cunoașteți mai bine din interviul ce urmează.

CHESTIONAR

Marca de mașină preferată: Bugatti;
Felul de mâncare preferat: Făinoase;
Numărul preferat: 21;
Culoarea preferată: Nu am;
Anotimpul preferat: Toamna;

Superstițioasă: Deloc;

Materialistă: Da;
Bărbatul ideal: Sincer, ambiţios, sigur pe el, misterios.

ÎNCEPUTURI

Care a fost primul contact cu publicul și la ce vârstă a avut loc?

Pentru știam vorbesc fluent la vârsta de un an, când împlinisem doi anișori am fost chemată la postul public de televiziune recit o poezie, iar la 10 ani am început deja cânt pe la diferite sărbători, evenimente în cadrul școlii și alte manifestații.
Când ai realizat vocația ta e muzica și asta îți dorești faci în viață?

Pe la 14 ani. Eram deja fermecată de muzică și am înțeles asta m-ar reprezenta cel mai bine.

Părinții sunt cei care te susțin cel mai mult, atât moral cât și financiar. Spune-mi, care sunt relațiile tale cu ei și cum te influențează în activitatea ta?

Suntem foarte apropiați. În ultima vreme ei sunt cei care cred cel mai mult în mine, poate mai mult decât eu însumi. Pot spun ei îmi sunt cei mai buni prieteni. Cred dacă n-aveam susținerea lor, nu mai băgam în muzică. În acest domeniu chiar e nevoie de cineva care stea în spatele tău și te susțină. Uneori sunt momente în care crezi totul s-a terminat, dar dacă cineva te încurajează poți reușești mult mai multe.

ONLINE-ULMEDIUL CREAȚIEI MELE

Faci undeva studii muzicale?
- Nu pot vorbi despre niște studii aprofundate, dar fac lecții de canto ONLINE cu un profesor american. Cunosc pianul însă îl învăț pe cont propriu, pentru nu pot împăca cu notele alea negre. Cânt mai mult la auz. În această meserie, dacă ai talent, studiile nu joacă un rol atât de important

Ce stil de muzică cântă MBeyeline?

E un fel de mixaj dintre RnB, hip-hop, rap și soul. 4 genuri de muzică într-unul singur.

Cum decurge procesul de creație a pieselor tale și care sunt sursele de inspirație?

Părțile instrumentale, beaturile sunt făcute de un băiat din Italia cu care colaborez online, iar după ce am beaturileeu compun versurile. Sursele mele de inspirație sunt oamenii din jur, experiența mea de viață, sentimentele propriiceea ce sânt. Spre exemplu, în piesaIts all my wayvorbesc despre personalitatea mea, despre felul meu de-a fi.

Urmează apoi -ți promovezi piesele. Prin ce modalitate reușești te faci auzită?

Prin Internet. Aici colaborez, aici lansez piesele, tot aici am și baza mea de fani. La noi, acest gen este răspândit mai puțin și aproape nu are sens activezi și te implici cu toată forța. Poate mai târziu.

Cum au reacționat cei apropiați când au ascultat stilul tău de muzică?

La început mi-au zis: „Ce-ai putea tu faci în muzica moldovenescă, când la noi se cântă numai pe la nunți și cumătrii?!”. Dar am crescut, mi-am impus propriul punct de vedere și am zis asta vreau fac. În plus, mai mult promovez în străinătate pentru acolo acest gen de muzică este respectat și ascultat. Însă rămân plăcut surprinsă când văd sunt apreciată și de moldoveni.

FAC MUZICĂ PENTRU O IUBESC

Ce ai reușit câștigi din activitatea pe care o îndrăgești?

Dacă e ne referim la partea financiară, nu sunt câștiguri foarte mari. Doar câteva vânzări de pe iTunes. Tot ce am făcut până acum e din dragoste pentru muzică. Nu e o afacere pentru mine și nici nu cred va fi vreodată. Fac muzică pentru o iubesc.

Dacă nu ai fi cântăreață, ce altceva ai face?

Profesia mea e artist, artist și iar artist. Asta văd făcând toată viața mea și nimic altceva. Dar dacă ar trebui aleg o facultate da la Psihologie pentru stau bine la capitolulCitit Oameniiși nu-mi plac științele exacte, cu toate pricep la ele.

Ai idoli în muzică?

-Nu, idoli nu am. Am doar exemple pe care mi-ar plăcea le urmez. O admir foarte mult pe J Lo (Jennifer Lopez) pentru la cei 42 de ani ai ei a reușit întreaca multe tinere care arată mai bine, mai cu forme și mai cu perspectivă. Îmi plac mult show-urile live ale lui Beyonce, ea știe dea un live bun. Îl apreciez pe Jay-Z, nu pentru atât cum cântă ci pentru a reușit fondeze cea mai mare casă de discuri din lume și a șters nasul celorlalți.

Am observat un stil agresiv în muzica ta și am înțeles îți place. De ce?

Pentru acesta e mai aproape de caracterul meu. N- putea zice și eu sunt așa, dar atunci când ies pe scena îmi place fiu un pic agresivă.

Cum a fost experiența ta la Eurovision?

La preselecțiile pentru Eurovision am mers mai mult din inițiativa tatălui meu. Am participat cu o piesă care exprimă indignarea mea față de societatea în care trăim. Am trecut preselecția datorită votului oferit de către public, dar cu câteva zile înainte de show m-am îmbolnăvit foarte tare datorită unei reporterițe care era răcită în timp ce dădeam un interviu. Ne gândeam retragem piesa din concurs, dar am zis trebuie particip măcar de dragul celor care m-au votat și nu-i dezamăgesc. A fost și asta o experiență și îmi pare bine am putut merg mai departe.

VIITOR

Ai fi dispusă -ți faci operații estetice pentru schimbări de look?

Ce schimbări?! Silicoanenu-mi trebuie, buze botoxatela fel nu-mi trebuie. Am tot de ce am nevoie (zâmbește).

și totuși?

Voi face schimbări numai dacă cineva mi-ar propune ceva mai bun decât ideile mele. Abia atunci.

Care sunt aspirațiile tale?!

Aspirațiile mele sunt chiar foarte, foarte, foarte mari. Și nu vreau le dezvălui până nu le ating. Mi- dori ajung și eu în momentul acela în care alții aibă postere cu mine pe pereții lor și nu doar într-o țară.

Care ar fi planul unei zile perfecte din viața ta?

trezesc dimineață la ora 6, ca prind primele raze de soare. Apoi pap ceva bun, pentru mâncarea e foarte importantă, după care merg în studio ca fac muzică. După prânz, mai înspre seară am întâlniri cu presa, cu fanii, filmăriuite, viață de vedetă! Așa zi chiar ar fi perfectă.

Autor: Dumitru Jomir

Comentează