Igor Stribiţchi (Akord) şi iubita sa, soprana Olga Busuioc, s-au căsătorit religios! FOTO

Membrul formaţiei Akord, Igor Stribiţchi, s-a cununat miercuri cu frumoasa lui iubită, Olga Busuioc (25 ani). Ceremonia religioasă a avut loc la Mănăstirea Hâncu şi a fost oficializată de un sobor din patru preoţi.

Lena NEGRU
Foto: Vlad VASILCOV

Au purtat propriile creaţii
La eveniment au participat doar părinţii, fraţii şi prietenii cei mai apropiaţi ai cuplului. Igor a decis ca vornicel de onoare să-i fie colegul şi bunul său prieten, Igor Sârbu. Olga a purtat o rochie superbă, pe care, după cum am aflat mai târziu, a gândit-o chiar ea. Mireasa ne-a dezvăluit că şi-a dorit o ţinută inedită şi este extrem de mulţumită şi fericită că şi-a putut împlini dorinţa. Mirele a purtat un costum albastru, iar ideea ţinutei i-a aparţinut soţiei sale. Îndrăgostiţii au pregătit minuţios fiecare detaliu al celui mai important eveniment din viaţa lor. Pentru alegerea verighetelor, artiştii au apelat la ajutorul unui specialist. „Avem cele mai mari emoţii. A fost unul din cele mai importante evenimente din viaţa noastră, pentru că ne-am jurat iubire veşnică în faţa lui Dumnezeu. Am avut emoţii foarte mari”, ne-au declarat tinerii căsătoriţi.
„Nu sunt însărcinată”
Fericiţii miri au fost şi extrem de emoţionaţi, astfel că în timpul oficierii Sfintei Taine a Cununiei mireasa a leşinat. Un preot a alergat spre altar, de unde a adus apă sfinţită şi mir. Mireasa şi-a revenit după ce a fost stropită cu aghiazmă şi, spre bucuria tuturor, slujba a fost reluată. „Nu sunt însărcinată, categoric nu. Problema a fost cauzată de insuficienţa de aer, au fost şi prea multe priviri”, spune mireasa.
Cuscrele s-au întrecut în ţinute elegante şi rafinate
Atât mama mirelui, doamna Elena, cât şi mama miresei, doamna Tatiana, au fost extrem de emoţionate pe tot parcursul ceremoniei. Pe lângă faptul că acum au devenit cuscre, cele două ne-au mărturisit că sunt şi bune prietene. „Am avut emoţii pozitive şi ne bucurăm enorm pentru copiii noştri. Mă bucur că am o aşa noră, mereu am visat şi mi-am dorit ca Igor să aducă în casă o fată precum este Olga. Acum am câştigat încă o fiică”, ne povesteşte mama interpretului. Soacra mică spune că este fericită pentru că fiica sa mai mare a ajuns pe mâini bune. „Îl iubesc pe Igoraş ca pe fiul meu. Este un băiat extraordinar pe care l-am primit de foarte mult timp în familia noastră. El este băiatul pe care nu l-am avut”, ne-a declarat mama miresei.
Cele două cuscre ne-au mărturisit că ţinutele pe care le-au purtat au fost create special pentru cununia religioasă a copiilor lor şi că în seara nunţii vor purta două rochii superbe şi în vogă.
Vornicelul de onoare, Igor Sârbu, a venit şi el îmbrăcat la patru ace. Interpretul a fost la fel de emoţionat ca şi mirele şi asta deoarece îi leagă o prietenie adevărată şi puternică. „A fost o zi importantă pentru mine, deoarece sunt unul dintre primii oameni care a crezut în relaţia lor. La cununie li se citea în ochi că sunt fericiţi şi îndrăgostiţi”, ne mărturiseşte Igor Sârbu.
Petrecerea de nuntă va avea loc pe 10 august, într-un restaurant din capitală, atunci când se vor căsători şi civil, în prezenţa naşilor Ecaterina şi Ghenadie Focşa. „Am avut parte de emoţii foarte profunde. Olga şi Igor sunt primii noştri fini şi le urăm „Casă de piatră!”, să fie fericiţi şi alături unul de celălalt şi la bine, şi la greu”, ne-a declarat, cochetă, naşa.
În luna de miere, pe insula Sardinia
În seara nunţii, mireasa va schimba două rochii, iar mirele va îmbrăca un costum negru. Tinerii însurăţei ne-au declarat că le pregătesc nuntaşilor surprize plăcute şi o petrecere de zile mari. „Acum repetăm dansul mirilor, avem şi un coregraf. Aceasta va fi una din surprizele pe care le pregătim. Vom dansa pe melodia primului nostru duet care se numeşte „Prima dragoste” şi care a fost înregistrat acum 6 ani”, ne mărturiseşte mireasa.
În luna de miere vor pleca imediat după nuntă şi asta deoarece părinţii le-au oferit un sejur în insula Sardinia.

Igor Stribiţcki şi Olga Busuioc au o relaţie de şapte ani. Cei doi au fost împreună timp de doi ani, după care au făcut o pauză de patru ani. Din 2010 ei şi-au reluat povestea de dragoste, care culminează, iată, cu o nuntă ca-n poveşti!*

„apropo” le urează tinerilor căsătoriţi „Casă de piatră!” şi copii sănătoşi şi frumoşi!