Scriitorul şi ex-deputatul Valeriu Matei, grav bolnav. Întinde-i o mână de ajutor!

Scriitorul şi ex-deputatul Valeriu Matei, grav bolnav. Întinde-i o mână de ajutor!

Acum un an, Valeriu Matei a primit un diagnostic crunt din partea medicilor: ciroză hepatică. Ex-deputatul a încercat o regenerare de celule prin metode medicamentoase, dar rezultatul nu a fost unul îmbucurător.

A apelat şi la Guvern, dar fără răspuns
Valeriu Matei are nevoie urgent de un transplant de ficat, starea sa fiind extrem de gravă. El se află internat la Spitalul „Fundeni” din Bucureşti şi aşteaptă să fie supus unui transplant, costul operaţiei ridicându-se la 40 de mii de euro, bani pe care ex-deputatul moldovean nu îi are. „Am adunat foarte puţini bani pentru intervenţia chirurgicală fiindcă trebuie să ne gândim şi la alte cheltuieli curente ce ţin de internare. Ne-am adresat după ajutor şi la guvern, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns. Ni s-a spus, verbal, că vom fi susţinuţi financiar, dar până la momentul de faţă nu a venit niciun ajutor. Valeriu aşteaptă intervenţia chirurgicală. Data pentru transplant depinde de apariţia donatorului de ficat. Intervenţia va fi făcută de o echipă de medici români şi germani”, ne-a declarat academicianul Mihai Cimpoi, prietenul lui Valeriu Matei.
Irina Loghin a organizat în România un concert de strângere de fonduri
Irina Loghin a auzit de situaţia gravă în care se află scriitorul moldovean şi a venit cu iniţiativa de a organiza un concert cu strângere de fonduri. Evenimentul a avut loc pe 25 martie, la un restaurant din Otopeni (România), artista reuşind să adune doar o mică parte din suma necesară.
Scriitorul Valeriu Matei se numără printre protagoniştii evenimentelor din 1987 de la Uniunea Scriitorilor din Moldova, care pun începutul mișcării de renaștere natională. În mai 1989, scriitorul participă la crearea Frontului Popular din Moldova, fiind membru în Consiliu și în Biroul Permanent și purtător de cuvânt al formaţiunii. Scriitorul este fratele celebrului pictor Iurie Matei.*

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor scriitorului Valeriu Matei pot să transfere bani la următorul cont bancar:
BCR 225 980 11 590
cod fiscal: 0971 7058 80250
BCR Chişinău SA
RNCBMD 2x

Lena NEGRU

foto:vipmagazin.md