Gheorghe Urschi: „Nu sunt divorţat!”

Regele Umorului din Moldova a decis să vorbească, în exclusivitate pentru „apropo magazin”, despre presupusul divorţ de soţia sa, Maria.

Lena Negru

În ultimul timp, Gheorghe Urschi a aflat din presă că este divorţat, informaţiile fiind oferite de aşa-zişii prieteni ai umoristului.

Dragostea i-a împiedicat să depună actele de divorţ

„Nu sunt divorţat, doar locuim separat”, ne-a declarat Gheorghe Urschi, care s-a separat de soţia sa de mai bine de 15 ani. Dragostea dintre cei doi soţi a fost una puternică, fapt ce i-a împiedicat să depună actele de divorţ. „Totul a început de la faptul că eu veneam seara ori chiar ziua de la concerte. Lipseam mult de acasă, aşa că am considerat că fiecare dintre noi trebuie să aibă împărăţia sa”, mai spune umoristul. Soţia sa a rămas să locuiască în apartamentul pe care l-au procurat împreună, iar actorul a avut norocul ca primăria să-i ofere o încăpere cu titlu de atelier de creaţie, care i-a devenit şi birou, şi casă de locuit. Cei doi soţi îşi dau întâlnire de câteva ori pe săptămână, de cele ma multe ori în oraş. La masa de Crăciun s-au adunat cu toată familia.

Vrea să devină bunic

În noul an, cea mai arzătoare dorinţă a sa este să devină bunic şi speră că măcar una dintre cele două fiice ale sale să-i îndeplinească dorinţa cât mai curând.

Momentan, Gheorghe Urschi pregăteşte o carte cu monoloagele sale pe care le-a scris în anii ’70.*