Mos Craciun a primit cetatenia canadiana!

Mos Craciun a primit cetatenia canadiana!

MISTERUL a fost in sfarsit elucidat! MOS CRACIUN este canadian si locuieste in ARCTICA, a proclamat, miercuri, GUVERNUL din OTTAWA, care a anuntat pe un ton ciudat de serios ca i-a acordat batranului generos cu barba alba un certificat de cetatenie si a efectuat inspectia tehnica a saniutei rosii pe care MOSUL o conduce in noaptea de vineri, in periplul sau anual.

Jason Kenney, ministrul canadian al Cetateniei, Imigratiei si Multiculturalismului, a profitat de ceremonia de acordare a cetateniei canadiene pentru 100 de persoane, organizata in Calgary, pentru a anunta ca Mos Craciun este de nationalitate canadiana.

Fara sa se desprinda total de limba de lemn oficiala, ministrul canadian i-a urat Mosului, absent de la eveniment din motive lesne de inteles, “mult succes in activitatile sale” si l-a asigurat, printr-un comunicat oficial, ca, “in calitate de cetatean canadian care locuieste in nordul tarii, va putea sa revina fara niciun fel de probleme in Canada dupa ce isi va fi incheiat calatoria in jurul lumii”.

Prin aceste declaratii, guvernul condus de Stephen Harper risca astfel sa declanseze furia finlandezilor. In opinia lor, simpaticul Mos in costum rosu traieste oficial in aceasta tara scandinava – mai precis in Laponia, in catunul Rovaniemi, foarte aproape de Cercul Polar.

In opinia Guvernului de la Ottawa, nu exista insa niciun dubiu. Organismul care reglementeaza traficul aerian, Nav Canada, a anuntat ca o sursa anonima de la Pol a prezentat autoritatilor planul de zbor al “unei aeronave de culoare rosie, de tipul unei sanii, trasa de noua reni”, care va pleca de la Polul Nord si va face escale in casele tuturor copiilor cuminti din lume.

Mosul e pilot profesionist si are GPS!

La randul sau, ministerul Transporturilor a continuat aceasta sarabanda a declaratiilor oficiale, confirmand, pe un ton la fel de serios, faptul ca Mos Craciun “a trecut testul de pilotaj si este pregatit inca o data pentru a distribui cadourile sale”.

In acelasi spirit declarativ, un inspector al companiei Transports Canada a mers la Polul Nord pentru a inspecta sania Mosului, care este echipata de acum inainte cu un sistem GPS. Inspectorul canadian a verificat atelajul, trenul de aterizare si, bineinteles, nasul renului Rudolf.