„Lăutarii” au primit „Ordinul Republicii”

„Lăutarii” au primit „Ordinul Republicii”

Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” i s-a conferit „Ordinul Republicii” în semn de înaltă preţuire a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuţie remarcabilă la propagarea valorilor naţionale şi la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.

Distincţia a fost înmânată în cadrul unui concert susţinut de Orchestra „Lăutarii” aseară la Palatul Naţional din Chişinău. Prezent la concert, Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia celor 40 de ani de activitate ai Orchestrei, dorind artiştilor noi succese, sănătate, pentru a cânta şi încânta publicul încă mulţi ani înainte.
Totodată, Preşedintele a adresat urări de bine maestrului Nicolae Botgros şi artiştilor din orchestră care poartă numele Nicolae cu ocazia Sfântului Nicolae, sărbătorit de creştini, pe stil vechi, ieri, 19 decembrie.
„Orchestra «Lăutarii», dirijată cu iscusinţă de maestrul Nicolae Botgros, reprezintă mândria cântecului popular românesc. Adunaţi grămăjoară de cântecele bravilor noştri lăutari, neamul nostru a reuşit, în vremuri deloc uşoare, să-şi păstreze limba, tradiţiile, portul nostru naţional. Artiştii din «Lăutarii» sunt cei care ne-au încălzit atunci când ne era frig şi ne-au bucurat atunci când ne era trist. Vă mulţumim pentru întreaga activitate de creaţie şi mă închin în faţa talentului dumneavoastră”, a menţionat Preşedintele Mihai Ghimpu.
sursa; hotnews,md

Comentează