Valy Boghean şi Victor Socaciu, cântă pentru mamele care-şi abandonează copiii!

Valy Boghean şi Victor Socaciu, cântă pentru mamele care-şi abandonează copiii!

Victor Socaciu, una din cele mai calde voci ale folkului românesc, împreună cu Valy Boghean, pregătesc un concert de binefacere  cu genericul „În braţele mamei”. Evenimentul are un scop nobil şi face parte din proiectul „În braţele mamei”, lansat de Misiunea Socială „Diaconia”, organ social al Mitropoliei Basarabiei. Proiectul prevede crearea unui mecanism de intervenţie profesionistă şi este destinat tuturor mamelor care din diferite motive au tendinţa de a-şi abandona copilul.

În Chişinău urmează să activeze un Centru Maternal, care va oferi condiţii de cazare pentru 10 mame şi copiii acestora. Cazarea se va face pentru o perioadă determinată, în funcţie de caz, dar nu va depăşi 12 luni. „În scopul colectării resurselor necesare pentru implementarea proiectului, pe 8 decembrie 2009, „Diaconia” a organizat un concert de binefacere în urma căruia, în anul curent, a fost achiziţionat imobilul destinat Centrului. Prin intermdiul concertului care urmează să aibă loc, vor fi colectate fonduri necesare pentru dotarea centrului respectiv”, ne-a declarat Dragoş Buga, organizatorul concertului.

Victor Socaciu şi Valy Boghean vor cânta în seara zile de 19 decembrie, în incinta Teatrului Naţional de Operă şi Balet, cu începere la ora 18:00. Organizatorii promit multe surprize, precum şi un decor de sărbătoare în spiritul Crăciunului.

Precizăm că Victor Socaciu revine la Chişinău după mai bine de 10 ani. Fiind prieten foarte bun cu Adrian Păunescu, artistul va interpreta multe piese pe versurile marelui poet. Valy Boghean va fi acompaniat pe scenă de o mică orchestră.

L.N.