Maria Iliuţ, soacră mare! – FOTO

O nuntă ca-n basme

„Privighetoarea din Carpaţi”, îndrăgita interpretă de muzică populară, Maria Iliuţ, a fost soacră mare. Fiul său, Marin, care este un cunoscut operator de film şi televiziune, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Marina. Nunta a avut loc într-un local fastuos din Chişinău, iar părinţi spirituali le-au fost Leontina şi Virgiliu Mărgineanu, directorul „OWH TV Studio”. Tinerii însurăţei au avut parte de-o nuntă ca-n basme, de la care nu au lipsit tradiţiile, obiceiurile şi bucatele moldoveneşti.

Se înţelege bine cu nora

Soacra mare a fost extrem de emoţionată pe tot parcursul evenimentului. La nuntă, Maria Iliuţ a purtat o rochie superbă pe care şi-a cusut-o la comandă. „Am fost mereu în tensiune, foarte emoţionaţi, ne doream ca totul să iasă bine şi aşa a şi fost. Marina nu e din domeniul artei, este economistă, dar este exact nora pe care am dorit-o. Ne înţelegem foarte bine. Mi-a plăcut din prima, este o fată modestă şi fără fiţe”, ne-a declarat Maria Iliuţ.

Vrea nepoţei

La nuntă au fost au fost prezenţi 140 de invitaţi. Interpreta de muzică populară a rămas plăcut surpinsă din partea colegilor săi de breaslă, care au cântat pentru toţi nuntaşii. Printre aceştia s-a numărat Mihai Amihălăchioaie cu băieţii din orchestra sa, Cristina Pintilie, fosta elevă a Mariei Iliuţ, Constantin Rotaru etc. „Desigur că am cântat şi eu la nuntă. După nuntă le-am spus lui Marin şi Marinei că sunt tare frumuşei, dar vreau şi nepoţei”, mai spune, zâmbind, Maria Iliuţ.

În toiul nunţii, mirelui i-a fost furată mireasa, iar ca să o recupereze, Marin a trebuit să-i spună cele mai frumoase şi mai dulci cuvinte.

„apropo magazin” le urează proaspeţilor însurăţei Casă de Piatră şi să o faceţi, cât mai curând, bunică pe distinsa doamnă a muzicii populare!

Lena NEGRU