..

Turismul gay, factor-cheie al creşterii economice în Suedia

Turismul gay, factor-cheie al creşterii economice în Suedia

În Suedia, guvernul a investit în politica de primire a turiştilor homosexuali printr-o reţea de hoteluri şi localuri, destinate persoanelor cu astfel de orientări sexuale.

S-a plecat de la o presupunere: gay-ii călătoresc aproape întotdeauna singuri, sunt în căutare de companie, au un nivel cultural ridicat, adesea sunt profesionişti şi cheltuiesc mai mult decât media. Prin urmare, intră în categoria clienţilor cei mai râvniţi.

Astfel, în timp ce vara lui 2010 va fi amintită în Italia drept una a homofobiei, în nordul Europei progresează o politică diametral opusă, până la a face turismul gay. Stockholmul este exemplul cel mai semnificativ.

Toleranţa şi deschiderea faţă de orice formă de diversitate îşi are rădăcinile în trecut. Deja în 1994, parlamentul a aprobat o lege pentru reglementarea convieţuirii între persoane de acelaşi sex. Anul trecut, Biserica suedeză a fost prima instituţie creştină care a oficit căsătorii gay.

Administraţia oraşului şi guvernul investesc în fiecare an 100.000 de euro pentru promovarea şi organizarea paradelor gay.

Sursa: libertatea.ro

Vizualizări: 718

One Comment

  • George
    1 octombrie 2010 | Permalink |

    >au un nivel cultural ridicat

    M-ati omorat… Ce incult sunt eu.

    Astia sunt inversul “homofobilor”, fiindca sunt innebuniti dupa homosexuali. Ce tembeli…

Comentează