Durerile de cap, tratate cu masaj shiatsu

Durerile de cap, tratate cu masaj shiatsu

Te doare capul sau spatele? Ai probleme cu articulaţiile ori îţi simţi muşchii prea tensionaţi? Atunci poate ar fi cazul să încerci, în cadrul unui centru medical din Bucureşti, un procedeu special, “Focus Touch Shiatsu”, o variantă a masajului provenit din Japonia.

În ultimii 20 de ani, au pătruns şi în România tot mai multe şi variate forme de terapii complementare, proceduri alternative de origine asiatică, mai ales, pentru îmbunătăţirea şi menţinerea stării de sănătate. Centrul Medical Medireflex a fost înfiinţat de doctorul Iuliana Avădanei, după cum spune chiar aceasta, “din dorinţa de a trata omul ca un tot, ca un întreg”.

Aici, terapeutul Diana Rhea execută una dintre variantele masajului shiatsu, de origine japoneză, denumit “Focus Touch Shiatsu”, conceput de terapeutul american James Luth. Masajul vizează echilibrarea energetică a întregului organism.

O şedinţă costă 60 de leiMetoda se aplică şi în cazul problemelor articulare şi musculare

“Le este recomandat mai ales celor cărora le e frică de ace, combinând presopunctura făcută pe traseele energetice ale corpului, aşa cum sunt ele definite în medicina tradiţională asiatică, cu alte forme de masare şi deblocare a tensiunii cranio-faciale ori a articulaţiilor”, susţine Diana Rhea.

Masajul se execută cu pacientul îmbrăcat, fără folosirea unor creme ori uleiuri speciale şi într-o atmosferă ce combină sunetele unei fântâni ori muzici liniştitoare cu o cromatică relaxantă.

Masajul de acest fel este recomandat în tratarea migrenelor, a durerilor de spate şi articulare, a sinuzitelor, dar reglează şi activitatea sistemului nervos, îndepărtând stările de insomnie, nervozitate sau anxietate. Costul unei şedinţe, care durează între 60 şi 90 de minute este de 60 de lei.

Terapii alternative în lupta cu cancerul

În cadrul centrului medical, doctorul Iuliana Avădanei foloseşte o multitudine de terapii naturale şi alternative, de la acupunctură şi medicină ayurvedică la homeopatie şi apifitoterapie, pe care le aplică inclusiv în combaterea unor afecţiuni grave, precum cancer de sân, genital, de colon şi de pancreas. “Eu fac şi o echilibrare emoţională, pentru că e un şoc să afli că suferi de un cancer. Le dau pacienţilor cărţi despre gândirea pozitivă, din care îi ascult ca la şcoală. Şi chiar dacă se ajunge tot la o operaţie de extirpare a unei tumori, de exemplu, aici am reuşit să diminuăm inflamaţia tumorală până la stadiul la care a putut fi operată”, spune doctoriţa Avădanei. “Nu facem minuni, dar ştiu sigur că nu facem rău şi că avem rezultate concludente chiar şi în cazuri grave”, ne declară medicul.

“Eu fac un istoric al bolilor pacientului, îi pun un diagnostic energetic, apoi îi recomand cea mai bună formulă de tratament dintre terapiile noastre. Pacientul trebuie să fie conştient că, uneori, pentru a învinge o afecţiune, e necesar să îşi schimbe nu doar dieta alimentară, de exemplu, ci chiar regimul de viaţă”.


Sursa: libertatea.ro

One Comment

Comentează