Câinii din Anglia vor muri din cauza obezităţii

Câinii din Anglia vor muri din cauza obezităţii

Milioane de câini din Marea Britanie vor muri timpuriu şi în chinuri din cauza faptului că stăpânii lor le dau prea mult de mâncare.

Organizaţia PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals) atrage atenţia că obezitatea în rândul câinilor a atins stadii alarmante, numărul acestora fiind undeva la 5 milioane, adică 35% din numărul total al câinilor din Marea Britanie.

Acest lucru se întâmplă, în mare parte, din cauza stăpânilor, care îşi hrănesc animalele obsesiv şi nu îi scot la plimbare să facă destulă mişcare. Situaţia este gravă, mulţi dintre posesorii de animale nici măcar nu ştiu cum mai arată un câine sănătos.

Sean Wensley, veterinar al PDSA, spune că un câine gras este mai puţin mobil, lipsit de vitalitate şi vulnerabil la mai multe boli cardiace. Se pare că problema este mai accentuată în sud-vestul Angliei unde procentul câinilor obezi este de aproximativ 40%, iar cei mai sănătoşi se află în Londra, doar o cincime dintre animale aflându-se într-o situaţie precară.

Dacă această tendinţă va continua, PDSA estimează că aproape jumătate dintre câinii britanici vor fi supraponderali până în 2013, tocmai de aceea organizaţia a lansat un program de slăbire adresat câinilor, Pet Fit Club, notează Agerpres.

Sursa: libertatea.ro