Cea mai bună „franţuzoaică” printre români

Carolina Gorun deţine Grand Prix la Festivalul Studenţesc al Cântecului Francez de la Iaşi

O nouă performanţă. De data aceasta studenţească. Carolina Gorun, de la USM a cвştigat Grand Prix la Festivalul-concurs Studenţesc de Cвntec Francez, ediţia a IV-a, care a avut loc la Iaşi în ziua de 5 mai. La acest festival au participat interpreţi de la universităţile din Romвnia şi Republica Moldova. Ţara noastră a fost reprezentată de USM, ULIM şi UPS „Alecu Russo” din Bălţi. A coordonat acţiunea pentru instituţiile noastre superioare Ludmila Hometkovski, directorul Departamentului Ştiinţă al Universităţii Libere Independente din Moldova, fiind şi membru al juriului. În componenţa juriului au fost incluşi reprezentanţi ai Centrului Cultural Francez de la Iaşi, reputata actriţă Mihaela Arsenescu Werner, compozitorul ieşean Constantin Bardan, interpreţi ieşeni, personalităţi admiratoare ale limbii şi culturii franceze. Unul din premiile speciale a fost oferit de vedeta de televiziune Iulia Vintur, co-prezentatoarea emisiunii „Dansez pentru tine”.
Animatoare şi director al acestui festival este interpreta Nina Cuciuc, laureată a Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur” din Romвnia şi a celui de la Chişinău – „Crizantema de Argint”. Nina este originară din regiunea Cernăuţi, stabilită de mulţi ani cu traiul la Iaşi. Ea a întвmpinat personal delegaţia studenţească moldoveană, organizвnd şi o masă acasă. Şi-a servit oaspeţii cu sărmăluţe tradiţionale şi cu un vin de Cotnari din viile lui Ştefan cel Mare. Ca la moldoveni.
Cвt priveşte premiul „cel mai mare”, Carolina s-a căpătuit cu 500 ron şi o propunere de colaborare de la compozitorul ieşean Constantin Bardan.

Ion Borş