O zi din viaţa lui Gheorghe Ţopa (Galerie FOTO)

O zi din viaţa lui Gheorghe Ţopa (Galerie FOTO)

În această săptămână vă invităm să-l descoperiţi pe Gheorghe Ţopa, cunoscutul interpret de muzică uşoară de la noi. Maestrul în Arte este foarte energic şi nu pierde un minut în zadar. Mereu cu zâmbetul pe buze şi din cale-afară de vorbăreţ, Gheorghe Ţopa ne-a dus la plăcinte, mâncarea sa preferată, a urmărit antrenamentul fiului său pe stadionul ”Zimbru” şi s-a întâlnit cu amicul lui de suflet, Anatol Latâşev.

Ora 11:30 L-am găsit pe Gheorghe Ţopa pe un stadion din Chişinău, unde urmărea antrenamentele de fotbal ale fiului său. Gheorghe Ţopa este un adevărat microbist şi joacă fotbal în echipa condusă de Ion Suruceanu, Real Moldova, în care este mijlocaş. Artistul joacă fotbal o dată pe săptămână.

Ora 12:30 După ce a urmărit antrenamentele fiului său, Gheorghe Ţopa încearcă să se descurce în traficul din Chişinău. O sarcină deloc uşoară, după cum ne mărturiseşte artistul.

Ora 13:00 Lui Gheorghe Ţopa cel mai mult îi plac plăcintele. Ca să îşi reîncarce bateriile, merge la prânz să mănânce o plăcintă delicioasă de vişine, cu ceai negru. „În afară de plăcintele cu vişine, îmi mai plac şi cele cu mere şi dovleac”, ne-a dezvăluit, cu zâmbetul pe buze, artistul.

Ora 14:00 Ne-am urcat în maşina lui Gheorghe Ţopa şi am pornit spre o întâlnire cu un bun prieten, Anatol Latâşev. Cei doi Maeştri în Arte se cunosc de când aveau 20 de ani, de pe băncile studenţiei şi nu ratează ocazia de a întâlni la o vorbă de suflet.

Ora 14:20 Am ajuns la Catedrala din Chişinău, unde ne-am întâlnit cu Anatol Latâşev. ”Cea mai mare calitate a lui Gheorghe Ţopa, este că el nu ţine supărare. Este foarte harnic ca interpret, scoate câte două trei şlagăre pe an. Tot timpul cântă live. M-am bucurat mult pentru el când l-au luat la ”Contemporanul”. Am avut multe peripeţii, concerte şi petreceri împreună”, ne spune Anatol Latâşev.

Ora 15:30 E timpul pentru o altă întâlnire! Gheorghe Ţopa va cânta la o nuntă în Italia pe unu mai. Trebuie să se întâlnească cu organizatorul nunţii.

Ora 18:30 Gheorghe Ţopa se pregăteşte să plece la spectacolul Made in Moldova, la Teatrul Satiricus ”I.L.Caragiale”. ”Este un spectacol muzical cu mulţi actori foarte buni”, spune entuziasmat interpretul, adăugând că cina îl va găsi acasă, în mijlocul familiei, acolo unde se simte cel mai bine.

Nu uita să revii pe www.apropomagazin.md pentru mai multe fotografii cu Gheorghe Ţopa, dar şi pentru a comenta acest articol.

Silvia Ghiaur